logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Nieuws

 

Wij zijn ook op Facebook te vinden

Köbo The Chain People


Motorketting.nl

 

Hal 5 stand 540
Köbo Nederland is weer present op Industriële vakbeurs T.I.V. en introduceert PI- belts voor de Benelux, Köbo heeft het importeurschap van PI- Belts voor de gehele Benelux verworven.

Köbo Nederland heeft daarnaast het Benelux Importeurschap verworven van Foodbelts, een producent van kunststof transportbanden, de kunststof transportbanden zullen worden geassembleerd in de Köbo werkplaats te Groningen, voor zware toepassingen kunnen de transportbanden worden voorzien van kettingaandrijvingen.

Ook Nieuw bij Köbo! KETTING- EN TANDWIEL BEWERKINGEN UIT EIGEN HUIS

Köbo Nederland heeft de afgelopen 6 maanden veel geïnvesteerd in een verbouwing en uitbreiding van een volledig geoutilleerde werkplaats voor draaiwerk, steken van spie-banen, aanbrengen van tapgaten, boringen, afdraaien van naven, laswerk etc. etc. Het machinepark te Groningen bestaat uit draaibanken conventioneel en CNC gestuurd, spie-baan stekers, tapmachines, lasapparaten, boormachines. De vraag naar bewerkingen is explosief gestegen en daar zijn we op ingesprongen, veel klanten waren niet tevreden met de kwaliteit die in de markt werd en wordt aangeboden, Köbo vult nu dit gat door voor scherpe prijzen hoogwaardige bewerkingen aan te bieden. Zowel voor enkel stuks als grotere series staat Köbo garant voor snelle levering en hoogwaardige kwaliteit.

werkbank

 

V-snaren en tandriemen voor de Industrie PI – Belts by Pizzirani
Als DE mechanische aandrijf specialist in de BeNeLux staat Köbo Nederland BV dit jaar weer op de Technisch Industriële Vakbeurs te Hardenberg van 3 t/m 5 september 2013.
Op deze beurs zullen wij als exclusief importeur voor de BeNelux u de nieuwe productlijn PI Belts introduceren. PI Belts is het nieuwe V-Snaren - Getande riemen merk.

De V- snaren en riemen van PI Belts bieden u een excellente performance met name voor de zware industrie met een hoge levensduur. De V-snaren van PI Belts zijn opgebouwd met eerste klas materiaal, beginnend bij de kracht overbrenging snaren, het compound en de textiel omsluiting. Alle gebruikte materialen hebben een maximale protectie tegen : hitte , Oliën en Ozon inwerking.

De V-Snaren van PI-Belts voldoen standaard aan de UNISET maat technologie (welke een constante maatvoering en tolerantie vereist ) . ISO 4184, DIN 2215, RMA/MPTA IP-22 normeringen. Door deze precisie toleranties ( UNISET) passen deze V-Snaren precies in de Pulley groeven, en zijn perfect toepasbaar in alle industrie en agricultuur markten. De inwendige krachtoverbrenging snaren zijn van Polyester low-stretch materiaal, de omwikkeling is van Polychloropene als bescherming tegen; hitte , oliën en Ozon inwerking.
De V-Snaren zijn voorzien van een oranje type en lengte vermelding, die gedurende de levensduur zichtbaar blijft. Maatvoering stabiliteit volgens UNISET

Temperatuur range; van – 20 tot + 70 graden Celcius. Alle V-Snaren zijn voorzien van een RoHS certificaat.

Transportbanden voor de Voedingsmiddelen Industrie
Köbo Nederland B.V. levert uit voorraad en in Groningen op maat geassembleerde kunststof transportbanden voor interne transportsystemen, met- en zonder kettingaandrijvingen. Een ketting aangedreven band wordt standaard geleverd met de kwaliteits holleboutkettingen van Köbo.

In ons leverprogramma vind u vele soorten modulaire transportbanden in de steekmaten 12,5 mm, 25 mm, 28 mm en 50 mm. Breedte van de transportband kan op maat naar wens worden samengesteld. De transportbanden zijn leverbaar en geschikt voor toepassing in lichte tot zeer zware applicaties.

Beschikbare materialen:

  • Polyethyleen (PE)
  • Polypropyleen (PP)
  • Polyacetal (POM)

Allen leverbaar in de kleuren wit of blauw.

Toepassingen:
Koelbanden, incline conveyors, spiraaltorens, radius conveyors, vries systemen, pasteuriseer systemen en industriële wasmachines voor transport van vis, vlees, groente- en fruit, brood- en deeg en overige voedingsmiddelen gerelateerde producten.

transportband  transportband

 lift

 

 

Vervangen gallse ketting sluis Eefde
Begin 2012 heeft Köbo Nederland BV de order gekregen om de “oude”  gallse ketting te vervangen voor de sluis bij Eefde. In een record tijd van 6 weken zijn 4 gallse kettingen en speciale kettingwielen op maat geleverd. De ketting is op vele punten verbeterd ten opzichte van de “oude” kettingen,  de smering wordt door de speciale constructie nu beter verdeeld. Weer een voorbeeld van een duurzaam Köbo product, geleverd door de Groninger specialisten, er gaat immers niets boven Groningen!

Gallse ketting Gallse ketting

 

Roestvaste rollenkettingen nu uit voorraad leverbaar
Precisie rollenketting, 20B1 RVS (steek 31,75 mm) per meter, bruto 98,00 euro!
Ook leverbaar met rechte platen.

 

NIEUW, NIEUW, NIEUW bij Köbo Nederland BV, Outsourcing van allerlei machineonderdelen, assen, tandkransen, specials etc. scherpe prijzen! Vraag er naar, mail uw vraag naar verkoop@kobo.nl

 

Nieuwe Köbo catalogus !
Eindelijk is het zover na een jaar van bloed zweet en tranen is de nieuwe full color Köbo Catalogus klaar! En hij staat boordevol nieuwe producten en diensten.

Overzichtelijker
Op pagina 9 vind u de indeling van de hoofdstukken en op pagina 10 en 11 een gedetailleerde inhoudsopgave per hoofdstuk. U ziet het, de oude vertrouwde 4 losse Köbo catalogus delen zijn samengevoegd tot een 442 pagina’s dikke full color catalogus met duidelijke technische informatie en veel praktische voorbeelden en toepassingen.

De nieuwe catalogus is ook digitaal te bekijken op deze website.

Wat is er nieuw in de Köbo catalogus uitgave 2009-2010
TQL onderhoudsarme rollenkettingen.
Rollenketting met U-beugel en elastomeerprofielen
Rollenketting met kunststof draagplaten
Motorkettingen, standaard, X-ring en O-ring, goldplated
Köbo System, kettingwielen met pasboring en spiebaan uit voorraad leverbaar.
Roltrap transportkettingen
Transportkettingen in de inch maten uitvoering de z.g. BS- serie
V-snaren, tandriemen en schijven
Nestenschijven in een nog uitgebreider assortiment
Tandwielen en Heugels nog uitgebreider t/m modul 8
Spanbussen
Slipnaven
Lagers en lagerblokken
Motoren en reductoren
Onderhoudsproducten en gereedschappen

Kortom veel nieuws, completer, uitgebreider en nog duidelijker een mooi technisch naslagwerk en dat alles uit voorraad leverbaar!

Wilt U meerdere gedrukte exemplaren, bel of email even en we zorgen ervoor dat u uw aanvullende exemplaren zo spoedig mogelijk ontvangt.

Köbo Nederland BV 
Is uw betrouwbare partner in aandrijftechniek sinds 1894, zoekt u kwaliteit tegen een faire (en niet te vergeten stabiele) prijs dan komt u al gauw terecht bij The Chain People uit Groningen.

Voor technische vragen en vooral oplossingen belt u 050-5417100.
Voor ontwerp, engineering en fabricage belt u 050-5417100.

We hebben het regelmatig in gesprekken met onze afnemers, of dit nu lokale overheden, industriële bedrijven of handelaren zijn, over de prijs en over de kwaliteit. Wat wij altijd vragen is;

  1. Weet u hoe lang wij al actief zijn in de aandrijftechniek?
  2. Wat is voor u het belangrijkste criterium, prijs of kwaliteit?
  3. Het product waar u behoefte aan heeft wordt gebruikt voor welke toepassing?

Vaak zijn mensen aangenaam verrast als ze horen wat een product bij Köbo kost, en dat deze prijs het hele jaar ook dezelfde blijft is blijkbaar uniek te noemen in de markt. Bijkomend voordeel is dat men verzekerd is van de best verkrijgbare kwaliteit, het effect daarvan op productie verliezen wordt veelal onderschat, het is niet voor niets dat veel machinebouwers en eindgebruikers kiezen voor de kwaliteitsproducten van Köbo.

Ons motto
Het juiste product voor de juiste toepassing en voor de best verkrijgbare prijs! En dit alles uit voorraad leverbaar.

 

Order voor het project van de Sluis bij Lith
Sluis bij LithKöbo Nederland BV, het Groningse gespecialiseerde Bedrijf op ondermeer transportkettingen gebied heeft in samenwerking met de fa. Hollandia de order van Rijkswaterstaat ontvangen m.b.t. het project de Sluis bij Lith.

Dit sluizencomplex in de Maas is gebouwd in 1936 en is voorzien van een stuw die middels Köbo kettingen met daaraan gekoppeld een regelklep het waterpeil in de Maas continu op een hoogte van 4,09 meter houdt. Het project behelst de levering van 6 stuks hefkettingen, 6 stuks regelklepkettingen met de benodigde aandrijf- en omkeer kettingwielen. Het project wordt in twee fases uitgevoerd. Daarnaast zal het Groninger bedrijf de komende 15 jaar nauw betrokken zijn bij het onderhoud van het stuwencomplex.

Met name het aspect kwaliteit in combinatie met de ruime ervaring van Köbo op staal-waterbouw gebied (wat kettingen betreft) heeft voor Rijkswaterstaat uiteindelijk de doorslag gegeven om voor Köbo Nederland BV te kiezen als leverancier.