logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Kettingsmeermiddelen

Köbo heeft ruime ervaring met het smeren van kettingen, veel smeermiddelen voldoen niet aan de eisen die daaraan moeten worden gesteld, klanten van Köbo vragen vaak naar de levenduur van kettingen. Dit zijn redenen geweest van Köbo om eigen smeermiddelen op de markt te brengen. Veel vaste klanten gebruiken deze smeermiddelen al jaren naar volle tevredenheid! Vraag ook eens naar de mogelijkheden tot verlengde garantie van uw investering in combinatie met Köbo smeermiddelen en een jaarlijks onderhouds/inspectiecontract.

De levensduur van een ketting is vooral afhankelijk van de omgevingscondities en bedrijfscondities, de smering en uiteraard het onderhoud dat gepleegd wordt. Allereerst moet een ketting zodanig worden geselecteerd dat de gemaakte keuze van het type, model ketting en de materiaalkeuze (en ook de behandeling daarvan!) zo optimaal mogelijk is voor de uiteindelijke toepassing.

Standaard levert Köbo haar kettingen geconserveerd. Dit is een tijdelijke bescherming om roesten tegen te gaan. Na levering dient de ketting gereinigd te worden en daarna gesmeerd. Kiest u voor Köbo Oelgleit of Trogleit dan kunt u dit direct op de ketting aanbrengen zonder dat u de ketting eerst moet reinigen. Dit komt omdat het door Köbo gebruikte conserveringsmiddel is afgestemd op de Köbo smeermiddelen. Het aanbrengen van smeermiddelen op kettingen dient altijd te geschieden in niet gespannen toestand van de ketting, dit om het smeermiddel de gelegenheid te geven zo optimaal mogelijk tussen de pennen en bussen te “kruipen”. Bij automatische smeersystemen is de ideale positie van de smeernozzles derhalve aan de “duwende” zijde van de aandrijving.

Trogleit kettingsmeermiddel

Köbo Trogleit vaste smeerstof van – 20 gr.C tot + 450 gr.C
Köbo Trogleit is een speciale droge smeerstof voor met name transportkettingen. Na verdamping van de drager vloeistof blijft tussen de pennen en bussen een zeer goed hechtende vaste smeerfilm achter.

Trolgleit is verkrijgbaar in een handzame spuitbus, een 2 liter can of een 5 liter jerrycan. Op aanvraag ook leverbaar in grotere bulkverpakkingen!

Het smeren van transportkettingen
De smeerintervallen voor standaard oplossingen bij Transportkettingen gedurende 8 bedrijfsuren per dag kan als volgt worden berekend:

NS = na- smeerinterval in dagen

V = kettingsnelheid in m/s

NS = 40 / (1+V)

Kettingen kunnen door Köbo ook voorgesmeerd worden geleverd met speciale smering of behandeling van de ketting. Er kan worden gekozen voor voedingsmiddelen geschikte smeermiddelen, het z.g. Molykoteren van een ketting, het behandelen van een ketting met glijlak, tectyl een contrakor of LA.8 behandeling. Allemaal opties om kettingen te smeren of te conserveren voor speciale toepassingen.

Bel of mail onze binnendienst voor een op maat gesneden advies! verkoop@kobo.nl.