logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Kunststofkoppelingen

kunststofkoppeling TX1Kunststofkoppeling Model TX1 een revolutie voor de Machinebouw!
Na een ontwikkelingstraject van meerdere jaren introduceert Köbo Nederland BV in samenwerking met R+W Aandrijftechniek een nieuwe klauwkoppeling, vervaardigd uit een thermoplastisch hoogwaardige kunststof voor industriële pompen.

De technische voordelen ten opzichte van de gebruikelijke koppelingen zijn ondermeer het geringe gewicht en het daarmee verbonden massatraagheidsmoment. Verder kan door productie in grote aantallen en serieproductie een wezenlijk economisch voordeel behaald worden.

Het draaimoment wordt over een pure passingssluiting (pas-veer verbinding) overgedragen (Modellijn TX1). Draaimomentbereik van 2 – 660 Nm, boring van 8 – 45 mm en een temperatuurbereik van -20°C tot +100°C worden door deze nieuwe kunststof koppeling afgedekt.

Dit verbindingselement uit thermoplastisch kunststof zal in de markt voor industriële pompen en kompressoren een revolutie ontketenen en in technische zin nieuwe toepassingen mogelijk maken.

koppeling berekenenKeuze van koppelingen gemakkelijk gemaakt
De keur van askoppelingen is groot en om het optimale model te bepalen moeten er vaak veel algemene (technische) gegevens worden bestudeerd. Om dit beslissingsproces voor de beslisser te vereenvoudigen presenteert R+W zijn nieuwe berekenings- en selectieprogramma voor veiligheids-, balg- en elastomeerkoppelingen alsmede cardanassen. Uit de nominale gegevens van de gebruiker wordt in vier, maximaal vijf stappen, de voor de aandrijving passende koppeling of cardanas precies bepaald. U kunt uw eigen koppeling berekenen (en in 3-d bekijken) op de website van R+W: www.kupplungsberechnung.de

Kijk ook voor ons persbericht op AT-Aandrijftechniek!