logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Elastomeerkoppelingen

Elastomeerkoppelingen „Servomax“ tot 2150 Nm
elastomeerkoppelingHet bijzondere van de R+W elastomeerkoppeling is vooral de maattolerantie van de hoogwaardig gefabriceerde koppelingshelften. Daarmee is een zeer hoge rondloopnauwkeurigheid gewaarborgd. De koppelingen zijn spelingvrij insteekbaar en elektrisch isolerend en nu verkrijgbaar tot een draaimoment van 2150 Nm.

De elastomeerkoppelingen uit de serie Servomax kunnen overal worden toegepast, daar waar het in de eerste plaats aankomt op een goede demping in combinatie met een acceptabele torsiestijfheid. Beide factoren kunnen door de keuze van een passende elastomeerster optimaal op de desbetreffende toepassing worden afgestemd.
Men heeft de keuze uit hardheden in shore geel – 80 A, rood – 98 A en groen – 64 B.

Producteigenschappen:

  • speling en onderhoudsvrij
  • goede demping van piekspanningen en stootbelastingen
  • zeer precies gefabriceerde afzonderlijke componenten (geen gietstukken) voor een nauwkeurige draaimomentoverbrenging en hoge rondloopnauwkeurigheid
  • vier bouwseries in telkens drie verschillende Shore hardheden leverbaar
  • zeer goede prijs-/prestatieverhouding.

 

Elastomeerkoppeling „Servomax“ als compacte versie tot 2150 Nm
elastomeerkoppeling compact
Deze compacte versie van de Servomax koppeling onderscheidt zich door een zeer korte constructiewijze en een over te brengen draaimoment tot 2150 Nm.
Door klemnaven met een radiale klembout wordt een wrijvingsvaste verbinding verkregen. De verbinding kan telkens met één bout gemonteerd en gedemonteerd worden, hetgeen zorgt voor korte montagetijden. Door deze manier van klemverbinding wordt de inbouwruimte zeer klein gehouden.

 

 

Elastomeerkoppeling „Servomax“ met conische spaninrichting Model EK 6 tot 2150 Nm
elastomeerkoppelingDeze serie is uitgebreid met een extra maat. De serie EK6 800 met conische spaninrichting voor hoge klemkrachten tot 2150 Nm draaimoment.

Het grote voordeel van deze koppelingsserie is gelegen in het feit dat dat ze zeer eenvoudig axiaal gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden, bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plaatsen.
De conische spaninrichting zorgt mede voor een hoge klemkracht, waardoor het verschuiven van de koppeling op de as voorkomen wordt.

De elastomeerkoppelingen uit de serie Servomax zijn overal inzetbaar daar waar het in eerste instantie om een goede demping in combinatie met een acceptabele verdraaiing stijfheid gaat. Beide factoren laten zich door de selectie van de juiste elastomeerster optimaal op de toepassing afstemmen.

 

Koppelings bouwserie voor Fanuc motoren
elastomeerkoppeling voor Fanuc motorenR+W Antriebselemente GmbH heeft speciaal voor Fanuc motoren een elastomeerkoppeling geïntroduceerd. De koppeling is montagevriendelijk en heeft een gering massatraagheidsmoment. De bouwserie EK 4 beslaat het complete programma Fanuc motoren.

As verplaatsingen in axiale, laterale of angulaire richting worden door de koppeling gecompenseerd.

Draaimomenten van 17 – 400 Nm zijn mogelijk. De asdiameter is variabel van 8 tot 35 mm. Andere draaimomentbereiken en asdiameters worden optioneel aangeboden.

De elastomeerkoppelingen kunnen overal worden toegepast, daar waar het aankomt op een goede demping in combinatie met een acceptabele torsiestijfheid. Beide factoren kunnen door de keuze van de juiste Shore hardheid van de elastomeerster optimaal op de desbetreffende toepassing worden afgestemd.

Koppelingen voor Fanuc motoren zijn ook verkrijgbaar in de metalen balgvariant, al naargelang de voorziene torsiestijfheid, legt R+W uit.

 

Koppelingen voor radiale montage tot 2000 Nm
elastomeerkoppeling met halve schalenMoeilijk toegankelijke en nauwe inbouwruimtes vormen bij de koppelingsmontage vaak een probleem. De koppelingfabrikant R+W Antriebselemente GmbH uit Unterfranken presenteert hiervoor een passend product.

Door de klemverbinding met een constructie in de vorm van halve schalen kan de nieuwe Servomax koppeling eenvoudig in bestaande constructies worden geïntegreerd. De assen worden eenvoudig en zonder moeite afgesteld alvorens de koppeling te monteren. Daarbij dient men te letten op een minimumafstand tussen de as einden, zodat de koppeling met halve schalen ingezet, radiaal opgespannen en met 4 bouten vastgedraaid kan worden. Afzonderlijke componenten behoeven niet te worden gedemonteerd, daardoor is een hoge montageveiligheid en tijdsbesparing zowel bij het monteren als het demonteren gegeven.

Bij alle geleverde producten is een inbouw- en montagehandleiding voor de monteur ter plaatse gevoegd. Deze koppelingsvariant is verkrijgbaar met 3 verschillende Shore hardheden en tot een draaimoment van 2150 Nm.

Naven met halve schalen zijn ook verkrijgbaar voor metalen balgkoppelingen en tussenassen.

 

Technische informatie over de elastomeerkoppelingen kunt u in deze bijlage vinden (Duits).