logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Cardankoppelingen

cardanas met elastomeersterMet de ontwikkeling van nieuwe elastomeercardanassen presenteert R+W Antriebselemente GmbH een nieuw product voor de meest uiteenlopende toepassingsmogelijkheden in de machinebouw.

Voor een eenvoudige montage worden klemnaven met een constructie in de vorm van halve schalen gekozen, daardoor kan de as als complete eenheid gemakkelijk in bestaande systemen worden geïntegreerd. De elastomeerkoppelingen kunnen gemakkelijk worden ingestoken door speciaal gemonteerde tandkransen. De klemnaven kunnen ook op de aseinden en de tussenas worden geschoven.

Door de keuze van verschillende Shore hardheden bij de elastomeersterren wordt de cardanas nauwkeurig aan de desbetreffende toepassing aangepast. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld in verband met hefspindelaandrijvingen, lineaire geleidingen en palletiseertaken te zien.

Er staan cardanassen tot 2150 Nm en lengtes tot 4 m ter beschikking. Een tussenlager is bij deze assen niet nodig. Een hoge rondloopnauwkeurigheid is volgens fabrikanten op grond van de productienauwkeurigheid en door het gebruik van precisieonderdelen gewaarborgd.

 

Cardanassen met variabele lengtes
cardanas met variabele lengteDe meest uiteenlopende inbouwlengtes kunnen met de verdere ontwikkeling van de beproefde serie tussenassen EZ2 traploos variabel worden ingebouwd. De koppelingsspecialist R+W biedt daarmee nieuwe constructieve toepassingsmogelijkheden in de machinebouw.

Voor de eerste keer zijn speciaal bij tussenassen uitvoeringen verkrijgbaar die in de lengte verstelbaar zijn en desondanks spelingvrij.

Via een klemring met een bout aan de zijkant wordt de telescopische as overeenkomstig de vereiste inbouwlengte verschoven en spelingvrij afgesteld.

De cardanassen worden aangeboden voor draaimomenten tot 800 Newtonmeter en lengtes tot 4 meter. Een extra lagering van de assen is niet nodig. Een hoge rondloopnauwkeurigheid is volgens de fabrikant op grond van de productienauwkeurigheid en door het gebruik van precisieonderdelen gewaarborgd.