logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Balgkoppelingen

Complete programma in "roestvrij edelstaal" model SK 2 – Edel
balgkoppeling van roestvrij edelstaalR+W biedt het complete productassortiment in een roestvrije uitvoering aan. Interessant zijn deze goedkope koppelingssystemen bijv. voor fabrikanten van verpakkingsmachines en bedrijven in de levensmiddelen- en vacuümindustrie.

De koppelingen kunnen als puur verbindingselement of met een geïntegreerde veiligheidsinrichting worden geleverd. Door de hoge torsiestijfheid is een hoekgetrouwe, spelingvrije overbrenging van het draaimoment mogelijk. Afhankelijk van de constructie worden as verplaatsingen in axiale, angulaire of laterale richting door de metalen balg gecompenseerd.

Door de grote verscheidenheid aan varianten is deze oplossing voor nagenoeg elke toepassing mogelijk.

 

Balgkoppelingen met klemnaafverbinding tot 1.500 Nm model BK2
Deze uitvoering staat ter beschikking voor nominale draaimomenten van 15 - 1500 Nm.

Montage-onnauwkeurigheden in de vorm van een axiale, radiale of laterale asverplaatsing worden door middel van torsiestijve overbrengingselementen gecompenseerd.

Als ander kenmerk dient de aandacht te worden gevestigd op de montagevriendelijkheid en het lage massatraagheidsmoment.

De wrijvingsvaste verbinding komt tot stand door middel van een klembout aan de zijkant. Door deze manier van klemverbinding wordt de inbouwruimte zeer klein gehouden, omdat de klembouten radiaal kunnen worden bevestigd en losgedraaid. De verbinding kan telkens met één bout gemonteerd en gedemonteerd worden, hetgeen zorgt voor korte montagetijden.

Spiegleuven zijn niet nodig.

 

Compacte versie BKC - Economy Class balgkoppeling tot 500 Nm
compacte balgkoppelingDe nieuw ontwikkelde BKC bestaat uit een voordelige, metalen balgkoppeling in een verkorte uitvoering. De metalen balg onderscheidt zich enerzijds door de hoge torsiestijfheid en anderzijds door de compensatie van axiale, radiale en laterale as verplaatsingen. Door de verkorte constructiewijze en de gewichtsbesparing die daardoor ontstaat, ontstaan er andere technische voordelen zoals bijvoorbeeld lagere massatraagheids momenten.

De BKC is verkrijgbaar voor nominale draaimomenten van 15 - 500 Nm met gatdiameters van 8 - 75 mm. De wrijvingsvaste verbinding komt tot stand door middel van een klembout aan de zijkant, waardoor de koppeling eenvoudig en snel kan worden gemonteerd en gedemonteerd. Optioneel kunnen er ook spiegleuven worden aangeboden.

Door de combinatie van klemverbinding en compacte constructiewijze wordt de inbouwruimte zeer klein gehouden.