logo Köbo
Köbo Nederland B.V.
Rigaweg 24
9723 TH Groningen
Tel. +31 (0)50 54 17 100
E-mail verkoop@kobo.nl


  

R+W
Wefapress
Optibelt
KTB
Colson

Gudel

Bing FC

Rollenketting volgens DIN

rollenkettingKöbo levert en produceert al sinds 1894 precisierollenkettingen volgens de hoge Köbo kwaliteitsnormen. Al bij binnenkomst van het staal start de controle; er worden tijdens het fabricageproces meerdere controles uitgevoerd. Van ruw materiaal tot en met gemonteerde rollenketting vinden er in totaal een 28-tal controles plaats. Op deze wijze bereiken wij onze hoge kwaliteit.

Alle onderdelen worden uit hoogwaardige staalsoorten vervaardigd en ondergaan verschillende warmtebehandelingen. De bouten van een precisierollenketting worden met buig- en afschuifkrachten belast en zijn derhalve uit hoogwaardige inzetstaalsoorten vervaardigd. Door het toepassen van zeer specifieke warmtebehandelingen wordt een taaie kern verkregen en ontstaat een bijzonder hard en slijtvast oppervlak. Door middel van de meest geschikte oppervlakbehandeling en het hanteren van nauwkeurige toleranties ontstaan optimale condities voor de draaiende delen en de perspassingen.

Bussen worden met buig- en drukkrachten belast en worden uit hoogwaardige gelegeerde inzetstaalsoorten vervaardigd. Ook hier wordt middels een specifieke warmtebehandeling de juiste slijtvastheid en oppervlaktekwaliteit bereikt.

Rollen worden in hoofdzaak belast met stoten en worden vervaardigd uit veredelde staalsoorten, dikwandige looprollen vaak uit inzetstaalsoorten. Door toepassing van de juiste toleranties wordt een optimale passing ten opzichte van de bussen verkregen.

De schakelplaten worden hoofdzakelijk met trekkrachten belast en worden derhalve uit veredelde staalsoorten vervaardigd. Afhankelijk van het type ketting ondergaan zij een warmtebehandeling en wordt een hoge werk-breekbelasting bereikt met de noodzakelijke elasticiteit. Door ook hier een hoge nauwkeurige fabricage te hanteren van gaten en de steek van de precisierollenketting (door toepassing van fijnstanstechnieken) wordt een juiste passing verkregen voor bouten en bussen en daarmee bereiken we een zeer nauwkeurige lengtetolerantie van de samengestelde Köbo precisierollenketting.

Köbo quality is our drive!

Van de kleinste 04-1 tot en met de 72B-3 ketting (met b.v. een breukbelasting van 400.000 N min.) hebben wij precisierollenkettingen op voorraad! U kunt kiezen uit verschillende kwaliteiten (afhankelijk van uw toepassing):

 • Köbo Premium quality
 • Köbo Standaard quality

Kijkt u voor meer informatie in onze uitgebreide catalogus, voor technische informatie kunt u ook kijken bij wetenswaardigheden over rollenketting.

Ook zijn leverbaar alle benodigde onderdelen voor montage van de rollenkettingen:

 • binnenschakels
 • buitenschakels
 • sluitschakels met veerclip
 • sluitschakels met splitpen
 • sluitschakel met kroonmoer en splitpen
 • verloopschakels met splitpen
 • verloopschakel met kroonmoer en splitpen
 • dubbele verloopschakel
 • veerclips voor sluitschakels

Diverse soorten bevestigingslippen zijn verkrijgbaar vanuit voorraad. We geven u graag advies over in eigen huis gemonteerde lippenkettingen.